Hvorfor twitre ut dine blogginnlegg?

Når man legger ut et nytt blogginnlegg vil man gjerne at andre skal se det. Men det er jo ikke spesielt mange som følger en på wordpress, eller som sjekker innom bloggen din daglig for å se om det er kommet noe nytt. Da er Twitter en fin plattform for å si «Hei! Her er det noe nytt!» og kanskje legge inn en liten beskrivelse om hva innlegget inneholder slik at de som leser det kan avgjøre om det er relevant for dem.

Ved å twitre ut at man har skrevet et nytt blogginnlegg har man også muligheten for å nå et større publikum. Man har gjerne en større mengde følgere på Twitter enn man har på bloggplattformen sin. I tillegg gjør mekanismer som retweets og hashtags det mulig å nå et større publikum enn de som allerede vet at du fins.

Når det kommer til å kommentere på et blogginnlegg på Twitter, har Twitter den fordelen at man senker terskelen for kommentarer, men holder det samtidig relativt seriøst. Skal man kommentere på en blogg må man ofte logge inn og få kommentaren sin godkjent. Dette krever flere tastetrykk og setter dermed en høyere terskel for å kommentere enn Twitter. På Twitter kan man kommentere direkte til poster kjapt og enkelt. Men! I og med at man gjerne har en konto på Twitter man bruker over lengre tid betyr det at de fleste som, i et åpent kommentarfelt, hadde slengt ut spam og usakligheter blir filtrert bort. En annen fordel med å kommentere direkte på Twitter er at man kan inkludere andre som man tenker kunne ha nytte av kommentaren direkte ved bruk av @<twitternavn>.

Den store fordelen med å kommentere direkte på blogginnlegg er at man ikke trenger å klikke seg inn på en ekstern link for å få med seg hele konteksten av hva diskusjonen handler om. Man har også gjerne plass til å skrive lengre kommentarer direkte i kommentarfelt enn det man har på Twitter. Dette gir rom for mer nyanserte kommentarer.

Så hva foretrekker folk, og hvorfor? Jeg vil tro svaret på dette vil være en kombinasjon. Twitter er veldig greit for ting som må skje kjapt, innvolvere flere interessenter og for å spre ordet. Men direktekommentarer på blogger gir rom for å legge mer faglig tyngde og relevanse bak kommentaren. Så hva folk foretrekker, vil jeg tro, avhenger av hva de har å si. Vil man slenge ut en kjapp kommentar (se bildeeksempel), stille et spørsmål som ikke krever så veldig dype svar eller involvere andre så bruker man Twitter. twitter-svar

Vil man heller begi seg inn på en dypere diskusjon om innlegget i sin helhet er det greit å ta det i kommentarfeltet.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s