Analyse av bloggen itfag

Dette er Øving 1 – Oppgave 3 i faget Sosiale Media.

Oppgaven går ut på å skrive en analyse av bloggen itfag.

Generellt om blogger

Hva er et blogginnlegg?

Et blogginnlegg er dette. Denne tingen her. En post i en blogg om et bestemt tema eller emne. Og i fare for å bli filosofisk her, en bit av helheten som bygger opp hvordan en blogg fremstår.

Hva er en kommentar og hvorfor bryr vi oss?

Kommentarer plasseres som oftes under blogginnlegg og gir lesere mulighet til å interaktere med bloggeren. Dette kan misbrukes (se kommentarfelt på alle større aviser), eller bidra til å gi et mer utfyllende svar på de spørsmålene bloggen stiller, eventuelt belyse andre sider av temaet bloggen omhandler.

Kommentarer er også potensielle sikkerhetshull om ikke implementeringen av dem er gjort på en gjennomtenkt og solid måte. WordPress sine ferdigoppsatte moduler takler vanligvis kommentarfelt ganske bra, men mange kommentarfelt på småblogger har endt sine dager som en suppe av spam og usakligheter.

Et godt eksempel på itfag-bloggen på en god utnyttelse av kommentarer finner vi her. Her ser vi at leser svarer på innlegget om Evernote med hva han syns den største mangelen på programmet er og svar tilbake med tips for et alternativt program som har funksjonaliteten han etterspør.

Hva er en tagg og hvordan kan vi utnytte dem?

En tagg er hva vi på norsk kaller en emneknagg eller kategorimerke. Man legger gjerne inn flere tags i et blogginnlegg for å gjøre det enklere å lete opp blogginnlegget. Dette er spesielt nyttig når man bruker relevante og beskrivende tagger. Dette innlegget f.eks. vil være tjent med taggene «itfag» eller «blogganalyse», mens en tagg som f.eks. «artikkel» eller «blogginnlegg» er for generelle til å gi noen nytte. I mange sosiale media plattformer (f.eks. tumblr, instagram) blir populære tagger ofte misbrukt i håp om at flere vil se bloggen om de søker på dem.

Spesifikt om blogg.itfag.no

Hva handler bloggen itfag om?

Som navnet impliserer handler bloggen itfag om nettopp ITfag. Dvs. Institutt for informatikk og e-læring ved NTNU sin ITfag-avdeling.

Bloggen er en effektiv måte å presentere seg selv, hva man driver med, gi råd og presentere utvidet fagstoff for elever og andre intressenter.

Bloggen inneholder per. dags dato 223 innlegg, grovt fordelt over 10 emner, som spenner seg helt tilbake til 18. juni 2010. De mest omtalte emnene helt klart er «Data og teknologi» og andre fag-relaterte emner, men også intervjuer og nyheter fra campus har en plass.

Plattform

ITfag-bloggen kjører på WordPress-plattformen. Uten å være tankeleser vil jeg tro at denne er valgt fordi den er enkelt å implementere, men likevel gir mange muligheter for å tilpasse design og funksjonalitet til eget bruk.

Sosiale Media (SoMe)

Bloggen har også linker til facebook, twitter, RSS-feed, youtube, samt mulighet for å like bloggen direkte på facebook. Dette sparer lesere som er aktive på SoMe tid da de slipper flere mellomsteg for å snakke om innlegg på SoMe.

Et problem med å implementere kjappe plugins som dette på en blogg uten å tenke for mye over det annet enn «vi trenger å være tilstede på flere plattformer» er at det krever oppfølging på de aktuelle SoMe om det skal være noe nytte av det, spesielt om man blogger om noe som på noe vis kan være kontroversielt.

Tilbakemelding

Bloggen er ganske grei. Direkte på sak og lite dilldall og unyttig info. Men som en person med problemer med hørselen skulle jeg ønske itfag var noe bedre på å tekste videoene sine.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s